ازبرگزاری نشست خبری با بسته های ویژه حمایتی برای محققان تا تلاش پژوهشگران برای بهبود کشاورزی

در کنار فعالیت‌های واحد روابط عمومی، کارگروه‌های مختلف این صندوق، همه روزه، روند بررسی طرح‌ها را انجام می‌دهند.

انتهای پیام/






آیا این خبر مفید بود؟

مشکلات کشاورزی از کیفیت محصولات گرفته تا تأمین آب مورد نیاز زمین‌های کشاورزی از دغدغه‌های همیشگی باغداران و صنایع کشاورزی محسوب می‌شود. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور هم به دلیل اهمیت بالای این موضوع، از طرح‌های پژوهشی که در راستای رفع این چالش هاست، حمایت می‌کند. طرح مجتبی عباسیان با عنوان مدیریت تقاضای آب با استفاده از سیاست ارزش‌گذاری آب در باغات انبه شهرستان چابهار یکی از همین طرح هاست

مهلت فراخوان صندوق راه ابریشم تا ۱۵ خردادماه / حمایت از ۶ طرح تحقیقاتی مشترک در این دوره از فراخوان

خبرگزاری برنا؛ در هفته گذشته، فعالیت‌های زیادی در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام شد و این فعالیت‌ها در اولویت رسانه‌ها برای پوشش خبری نیز قرار گرفت.

حمایت ۱۰۰ درصدی صندوق از طرح‌های تفاهم نامه‌ای با دانشگاه ها / همکاری با وزارت علوم برای ماموریت گرا شدن طرح‌های پژوهشی

وی ادامه داد: تاکنون ۷ فراخوان موفق داشتیم و در این دوره از فراخوان تمرکز بر موضوع زیستی و فناوری نانو است و ۶ طرح مورد حمایت صندوق قرار خواهد گرفت. 

کشاورزی و علوم دامی از گذشته تاکنون، مورد توجه انسان‌ها قرار داشته است و هم اکنون نیزمحققان سعی می‌کنند با روش علمی، تولید و پرورش دام‌ها و گیاهان را با کیفیت‌تر نمایند. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور هم از طرح‌هایی که این موضوعات را دنبال می‌کنند، حمایت می‌کند. مهدیه مهدی پور با مدرک دکتری تخصصی از دانشگاه تبریز در رشته مهندسی کشاورزی – علوم دامی – فیزیولوژی دام – تولیدمثل به بررسی یک عامل مؤثر بر انرژی اسپرم (روزیگلیتازون) به همراه یک ترکیب هدفمند می‌توکندریایی (mito PBN) به صورت نانو شده بر بهبود ویژگی‌های بیوشیمیایی و میکروسکوپی اسپرم گوسفند بعد از فرایند انجماد و یخ گشایی پرداخته است.

بخوانید:  خداحافظی سوزناک آقای گل لیگ برتر با هواداران

مالک نادری مدیر ارزیابی طرح‌های صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در نشست خبری صندوق، گفت: در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تمرکز بر ۵ کارگروه جامع شامل علوم مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم انسانی و هنر، علوم پزشکی و سلامت و علوم پایه است. پیش از این ۱۲ کارگروه در صندوق وجود داشت که به منظور تسهیل انجام فرآیند‌ها و همکاری مؤثرتر به این تعداد کاهش یافت. 

تصویب ۹ طرح در حوزه سلامت، محیط زیست و تغییرات اقلیم برای دریافت بودجه حمایتی صندوق

تجمیع و ادغام کارگروه‌های صندوق در سال جدید

روز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، یکصد و هشتمین جلسه کارگروه سلامت، محیط‌زیست و تغییرات اقلیم با حضور ۸ تن از اعضای کارگروه برگزار شد.

در این گزارش، با هم به بررسی فعالیت‌های صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در هفته‌ای که گذشت، می‌پردازیم. یکی از بخش‌های فعال در این صندوق، حمایت از محققان برای انجام طرح‌های پژوهشی است که در ادامه با گوشه‌ای از این فعالیت‌ها آشنا می‌شویم.

بررسی میزان استفاده آب در باغ انبه سیستان و بلوچستان

این صندوق در راستای ارتباط بهتر با محققان و شفاف‌سازی فعالیت‌های انجام شده، با رسانه‌ها نیز تعامل مناسبی دارد که در ادامه به گوشه‌ای از همکاری با رسانه‌ها از جمله صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می‌پردازیم.

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف



منبع

جواد بیگی مسئول روابط عمومی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در گفت‌وگوی زنده تلفنی با اخبار علم و فناوری شبکه خبر صدا و سیما در خصوص مهلت شرکت در فراخوان صندوق راه ابریشم توضیح داد: هشتمین فراخوان مشترک بنیاد علم ایران (INSF) با آکادمی علوم چین (CAS) موسوم به صندوق علمی مشترک راه ابریشم تا ۱۵ خرداد ماه سال جاری خواهد بود. این فراخوان به صورت مشترک بین پژوهشگران ایران و چین صورت می‌گیرد و با هدف حل برخی از مسائل و مشکلاتی که راه حل آن‌ها از مسیر علمی می‌گذرد، برگزار خواهد شد.

بخوانید:  پرداخت ارز با کارت ملی مشروط به افتتاح حساب ارزی در شعب شد

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در کنار آشنایی با فعالیت محققان، برای اطلاع‌رسانی بهتر از فعالیت‌ها و حمایت‌های که از محققان و پژوهشگران در سال جاری در این نهاد انجام می‌شود، نشست خبری با حضور اصحاب رسانه و مسئولان این نهاد برگزار کرد.

یکی از اولویت‌های صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، حمایت از طرح‌ها و‌ایده‌های حوزه علوم پایه به منظور بسط و گسترش این علم است. ریاضی و مسائل مربوط به آن، به حدی اهمیت دارد که در صندوق، کارگروه جداگانه‌ای برای این علم پایه؛ ضروری و کاربردی، ایجاد شده است تا با تمرکز بیشتر، طرح‌های ارسالی پژوهشگران بررسی و مورد حمایت قرار بگیرد. سعیده حاجی بهرامی با مدرک دکتری تخصصی در رشته ریاضی – منطق ریاضی از دانشگاه تربیت مدرس، طرحی با عنوان «نظریه مدل‌های حساب» را ارائه داد که مورد پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز قرار گرفته است.

در هفته‌ای که گذشت، ۱۰ جلسه در واحد‌های مختلف صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور برگزار شد که از این جلسات می‌توان به برگزاری جلسه کمیته تخصصی، جلسه پژوهشگاه مواد و انرژی و جلسات کارگروه کشاورزی، محیط زیست و علوم زیستی اشاره کرد.

علی جعفریان دهکردی؛ معاون پژوهش و فناوری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در نشست خبری گفت: برنامه‌ای را تحت عنوان برنامه حمایت مشترک مأموریت‌گرا با دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی داریم. پیش‌ازاین، تفاهم‌نامه‌های این نهاد با دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی به این شکل بود که به‌عنوان‌مثال ۳۰ درصد از هزینه‌های طرح را دانشگاه و ۷۰ درصد آن را صندوق متقبل می‌شد؛ اما امسال تغییراتی در این تفاهم‌نامه‌ها به وجود آمده است و تمامی حمایت به‌صورت ۱۰۰ درصدی با بنیاد علم ایران است و دانشگاه ملزم به پرداخت هزینه‌ای نیست.

بخوانید:  باید تحریم‌های یکجانبه علیه ایران در پرتو توافق هسته‌ای برطرف شود
بررسی نظریه مدل‌های حساب

علی‌محمد سلطانی رئیس صندوق در نشست خبری گفت: به لطف الهی و با حمایت دولت، بودجه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در سال جاری، افزایش چشمگیری داشته است و هم سازمان برنامه‌وبودجه و هم معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان بودجه مناسبی را به این نهاد اختصاص دادند که این امر، بودجه صندوق را چندبرابر کرده است. بودجه این در سال گذشته نهاد ۲۲ میلیارد تومان بود که امسال با حمایت سازمان برنامه‌وبودجه، به ۲۰۲ میلیارد تومان رسیده است. و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان حمایت‌های ویژه‌ای را برای امسال صندوق در نظر گرفته است. همچنین، سال گذشته، معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان، ۲۰ میلیارد تومان بودجه به ما اختصاص داد که این رقم در سال ۹۹، بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان بوده است. در مجموع انتظار داریم امسال بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان حمایت از سازمان برنامه‌وبودجه و معاونت علمی دریافت کنیم.

بهبود باروری گله گوسفند با به کارگیری فناوری نانو

در این نشست، با حضور سعید مداح دبیر کارگروه سلامت، محیط زیست و تغییرات اقلیم، ۱۷ طرح در این حوزه علمی بررسی شد. 

افزایش چشمگیر بودجه حمایتی در سال ۱۴۰۲ با حمایت سازمان برنامه و بودجه