افتتاح ۵۷ سد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در سالجاری به همت دولت سیزدهم


به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، توجه به بخش آب و کشاورزی از اهمیت بالای استراتژیک برای کشور برخوردار است، زیرا بخش کشاورزی اساسی‌ترین مولفه تأمین غذای جامعه است. تأمین منابع غذایی مورد نیاز جامعه باعث افزایش امنیت غذایی کشور می‌شود. از سوی دیگر شایان توجه است که تأمین منابع آب کافی برای کشاورزی و مصارف دیگر از جمله صنعتی و شهری اساسی است و به توسعه پایدار و پایداری کشور کمک می‌کند.

 بخش کشاورزی علاوه بر تأمین غذا، نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد. توسعه این بخش می‌تواند منجر به ایجاد اشتغال، افزایش تولید و صادرات و ایجاد ارزش افزوده بیشتر شود. اکنون با عنایت به ضرورت بیان شده، در این تحلیل به بررسی بخش آب و کشاورزی در بودجه ۱۴۰۳ توجه خواهد شد.

افتتاح ۵۷ سد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در سالجاری به همت دولت سیزدهم

طرح‌های جدید آبرسانی

تعداد ۱۱ طرح مهم تامین آب و آبرسانی در بودجه ۱۴۰۳ لحاظ گردیده است. درنتیجه این اقدام به موارد زیر می‌توان اشاره کرد: آبرسانی به شهر‌های شیراز و خرامه، تأمین آب بیضاء و روستا‌ها از خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن، تأمین آب شرب مشهد از رودخانه‌های مرزی یال شمالی هزار مسجد، آبرسانی به شهر‌ها و روستا‌های استان البرز، آبرسانی به برخی از شهر‌های استان سمنان، خط انتقال آب به شهرستان‌های غرب استان تهران، آبرسانی از محدوده سرانی به شهر‌های استان خراسان شمالی و…

افتتاح ۵۷ سد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در سالجاری به همت دولت سیزدهم

اعتبار طرح‌های تامین آب و آبرسانی به شهر‌ها و روستا از ۱۲۸۸۰ میلیارد تومان به ۲۲۴۰۳ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. اعتبار طرح‌های اجرای سد‌ها و سازه‌های انتقال آب از ۶۰۳۳ میلیارد تومان به ۱۰۴۷۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر، اعتبار طرح‌های حاکمیتی بخش آب (تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، ساماندهی رودخانه‌ها، تجهیز نقاط مصرف به ابزار اندازه گیری جهت تحویل حجمی آب و طرح‌های مطالعات کمی و کیفی منابع آب) از ۱۴۵۸ میلیارد تومان به ۲۳۳۱ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

بخوانید:  نمایش مذهبی «مرثیه عشق» به مدت ۵ شب به روی صحنه می رود

افتتاح ۵۷ سد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در سالجاری به همت دولت سیزدهم

اهداف حوزه آب و آبفا در بودجه ۱۴۰۳

افزون اعتبارات تخصیص یافته به این حوزه در بودجه ۱۴۰۳، اهدافی نیز مورد توجه قرار گرفته است که عبارتند از:

افتتاح ۲۶ سد با ظرفیت آب تنظیمی ۱.۲ میلیارد متر مکعب در سال

آبگیری ۷ سد با حجم آب تنظیمی حدود ۱.۰۶ میلیارد متر مکعب در سال

بهره‌برداری از ۲۵ طرح آبرسانی با ظرفیت حدود ۶۶۲ میلیون متر مکعب در سال

احداث حدود ۲۱ هزار هکتار و آب اندازی حدود ۱۰۰ هزار هکتار از شبکه اصلی آبیاری و زهکشی

پیگیری اجرای طرح احیاء و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی (صرفه‌جویی ۶۱۶ میلیون مترمکعب)

افتتاح ۵۷ سد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در سالجاری به همت دولت سیزدهم

تجهیز ۲۵۰ نقطه به ابزار اندازه‌گیری جریان در آب‌های سطحی

اصلاح و تعدیل ۵۱۰۰۰ پروانه‌های بهره‌برداری از چاه‌های مجاز و انسداد ۳۴۰۰۰ چاه غیرمجاز

خرید و نصب ۳۴۰۰۰ کنتور بر روی چاه‌های کشاورزی

افزایش جمعیت تحت پوشش خدمات فاضلاب به میزان ۵ درصد (درصد پوشش سال ۱۴۰۱ برابر ۵۴ درصد بوده است)

تقویت اعتبار طرح‌های فاضلاب در حال اجرای استان‌های ساحلی کشور و شهر‌های دارای مشکلات بهداشتی

افتتاح ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در کشور به ظرفیت مجموع ۶۹۲ هزار مترمکعب درشبانه روز

تحول بودجه ۱۴۰۳ در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی 

افتتاح ۵۷ سد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در سالجاری به همت دولت سیزدهم

با عنایت به ضروریات تشریح شده در راستای توجه به تامین آب و کشاورزی، این ضرورت نیز به صورت صحیح در بودجه ۱۴۰۳ انعکاس پیدا کرده است. از جمله اقدامات تحولی این حوزه به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

به منظور افزایش تولید ۵.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی، اعتبار طرح‌های حمایت از تولید محصولات زراعی، باغی و دام و طیور از ۵۸۹ میلیارد تومان به ۳۲۷۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

بخوانید:  بیست و یکمین نمایشگاه صنعت ساختمان در گلستان برگزار می شود

برای حفاظت از منابع طبیعی کشور، اعتبار طرح‌های اجرای آبخیزداری و بیابانزدایی از ۱۵۹۳ میلیارد تومان به ۳۶۴۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

به منظور بهره‌وری از آب کشاورزی اعتبار طرح‌های توسعه زیر ساخت‌های آب و خاک کشاورزی (سیستم‌های آبیاری نوین، شبکه‌های آبیاری و زهکشی ۳ و ۴) از ۳۴۱۳ میلیارد تومان به ۴۹۴۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

افزایش تولید محصولات کشاورزی (زراعی و باغی و دامی و شیلات) به میزان ۵.۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۳

افتتاح ۵۷ سد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در سالجاری به همت دولت سیزدهم

تکمیل و بهره‌برداری از شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی به میزان ۱۰۰ هزار هکتار متناظر طرح‌های مهار آب‌های مرزی از محل یک میلیارد دلار تسهیلات صندوق توسعه ملی و ۷۶۰۰ هکتار با اعتباری معادل ۷۶۰ میلیارد تومان

بازسازی و احیای قنوات به میزان ۳۵۰ کیلومتر با اعتباری معادل ۸۵۵ میلیارد تومان

اجرای روش‌های نوین آبیاری تحت فشار و کم فشار در سطح ۲۹ هزار هکتار با اعتباری معادل ۲۲۷۰ میلیارد تومان

اجرای طرح‌های آبخیزداری در سطح حدود ۳۱۰ هزار هکتار با اعتباری برابر ۱۵۵۰ میلیارد تومان

اجرای طرح‌های مقابله با بیابانزایی و مهار کانون‌های بحرانی گرد و غبار در سطح ۲۳ هزار هکتار با اعتباری برابر ۴۱۱ میلیارد تومان

افتتاح ۵۷ سد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب در سالجاری به همت دولت سیزدهم

تامین اعتبار مورد نیاز به منظور بازسازی تاسیسات و تجهیزات و سالن‌های مجتمع مرغ لاین و افزایش سهم جوجه کوشتی یک روزه نژاد داخلی (آرین) از ۶ درصد به ۱۵ درصد

حمایت از تولید محصولات راهبردی کشاورزی و ارتقاء ضریب خود اتکایی با رویکرد حمایت از افزایش تولید گندم با پیش‌بینی اعتبار ۲۲۰۰ میلیارد تومان

پیش بینی اعتبار تامین تجهیزات حفاظت و اطفای حریق عرصه‌های منابع طبیعی کشور با پیش‌بینی اعتباری برابر ۲۸۸ میلیارد تومان با رشد ۶۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ (۱۷۹ میلیارد تومان)

بخوانید:  کمیته تخصصی ازدواج در قزوین تشکیل جلسه داد

پیش‌بینی ۶۰۰۰ میلیارد تومان برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی جهت تامین سهم دولت و افزایش ضریب نفوذ بیمه از ۱۸ درصد به ۲۵ درصد و اجرای پوشش بیمه فراگیر محصولات اساسی کشاورزی (گندم و دانه‌های روغنی) در راستای بند الحاقی ماده ۳۴ احکام برنامه هفتم
بخش آب و کشاورزی از اهمیت بالایی برای کشور برخوردار است، زیرا تأثیر بسیار زیادی بر امنیت غذایی، اقتصاد ملی، محیط زیست و پایداری کلانشهر‌ها و جوامع دارد. تحلیل بودجه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که ضرورت این موضوع توسط دولت ونهاد متولی بودجه به درستی درک و اعمال شده است.

انتهای پیام/ 



منبع