کاویانی افزود: هندوانه میوه دیگری است که خوردن آن در شب چله مرسوم است. در ابتدا باید توجه داشته باشیم که هندوانه یک میوه خاص فصل تابستان است پس وجود آن در ابتدای فصل زمستان نشانگر نگهداری آن در انبار است پس هنگام خرید آن باید دقت بیشتری به خرج داد.
باید دانست درصد بالایی از وزن هندوانه را آب تشکیل می دهد و این میوه دارای مقادیری قند است بطوریکه هر ۱۰۰ گرم بدون پوست آن حدود ۳۰ کیلوکالری انرژی به بدن می رساند. از جمله مواد سلامتی بخش موجود در هندوانه می توان به رنگدانه گیاهی لیکوپن آن اشاره کرد که فواید زیادی برای بدن دارد و با خاصیت آنتی اکسیدانی خود می تواند در خنثی کردن مواد مضر سرطانزا در پشگیری از بروز سرطان به ویژه سرطان پروستات در مردان نقش داشته باشد.
انتهای پیام
کاویانی گفت: برای حفظ بهداشت و سلامت دندان ها، حتما مسواک بزنید.
وی افزود: یکی از میوه های بسیار مطبوع که در شب یلدا مصرف می شود، انار است. انار میوه ای سرشار از مواد سلامتی بخش گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی (ضد اکسید شدن) است که می تواند، در خنثی کردن مواد مضر و سرطانزا به نام رادیکال های آزاد، نقش بسزایی ایفا کند. از دیگر مواد مغذی موجود در انار می توان به محتوای خوب ویتامین C آن اشاره کرد. این ویتامین ضمن کمک به سلامت لثه ها، در خونسازی نقش دارد و همچنین موجب افزایش جذب آهن به ویژه آهن با منشاء گیاهی می شود. بنابراین میوه انار می تواند در پیشگیری از کم خونی و حفظ سلامت و شادابی بدن موثر باشد.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با اشاره به به مصرف آجیل و میوه خشک در شب یلدا گفت: خوردن آجیل و گپ و گفت، برای طولانی کردن زمان با هم بودن در شب یلدا امری رایج است. انواع آجیل به ویژه مغز دانه ها حاوی مقادیر مناسبی پروتئین با کیفیت خوب هستند. همچنین مقادیر قابل توجهی چربی با ترکیب اسیدهای چرب ضروری که در بدن ساخته نمی شوند، دارند. بنابراین مصرف آنها می تواند در تأمین این مواد مغذی کمک کننده باشد.
آیا این خبر مفید بود؟
کاویانی گفت: برای حفظ خواص چربی های موجود در آجیل، تا حد امکان آنها را خام مصرف کنید و از حرارت دادن بیش از حد به آنها پرهیز کنید. در صورت تمایل به مصرف تنقلات شب یلدا تا حد امکان وعده شام را زودتر و با حجم کمتر مصرف کنید.
وی با اشاره به اینکه انواع مغز دانه ها همچنین دارای مقادیر متناسبی از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و منیزیوم هستند که در سلامت استخوانها، دندانها، عضلات و قلب نقش دارند، افزود: انواع مغز دانه ها دارای مقدار قابل ملاحظه ای چربی هستند و مصرف بی رویه آنها می تواند باعث برهم خوردن پروفایل چربی خون و در درازمدت بروز اضافه وزن و چاقی شود. پس رعایت اعتدال در مصرف آنها از ضروریات است.
به گزارش برنا؛ مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با اشاره به نکاتی چند پیرامون مواد غذایی مورد استفاده در این شب، گفت: افراد در هر گروه سنی می توانند با رعایت تعادل و پرهیز از زیاده روی در مصرف خوراکی های مرسوم، شبی خوش و به یاد ماندنی در کنار عزیزانشان داشته باشند.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از بروز اضافه وزن و چاقی تا حدامکان از مصرف انواع شیرینیهای پرچرب پرهیز کنید و ضمن رعایت اصل اعتدال از انواع ساده و کم شیرین آن استفاده کنید.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور، تاکید کرد: برای پیشگیری از افزایش فشار خون و قند خون، تا حد امکان از مصرف آجیل شور یا شیرین پرهیز کنید.
نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف