بیماران باید تا حد امکان از غذاهای کبابی و آبپز یا بخارپز به جای غذاهای سرخ کردنی استفاده کنند تا میزان چربی خون آنها افزایش نیابد.
ویتامین D نیز میتواند منجر به کاهش خطر دیابت نوع2 و کاهش فشار خون شود و میزان ویتامین دی سرم با بروز کبد چرب غیر الکلی در ارتباط است.
کبد چرب عمدتاً علامت خاصی ندارد و به صورت اتفاقی در آزمایشات دورهای یا سونوگرافی تشخیص داده میشود. با وجود این در صورت پیشرفت بیماری، ممکن است علائمی همچون احساس ضعف و خستگی، کاهش وزن، کاهش اشتها، تهوع، درد در سمت راست بدن بالای شکم و بزرگ شدن کبد بروز یابد.
احتمالاً اسیدهای چرب ترانس نیز در بروز کبد چرب نقش داشته باشند؛ برخی از منابع غذایی اسیدهای چرب ترانس عبارتند از مارگارین، کره و روغنهای سرخ کردنی تجارتی.
نوشیدن یک لیوان آب حاوی لیمو ترش در آغاز روز میتواند بهترین انتخاب برای بیماران کبد چرب باشد.
کدام ویتامینها برای درمان کبد چرب مفید هستند؟
پیروی از یک رژیم غذایی مناسب، کنترل وزن و رسیدن به وزن ایدهآل، کنترل دیابت، پیروی از یک برنامه منظم ورزشی و پیاده روی روزانه حداقل 30 دقیقه، کاهش کالری مصرفی روزانه و افزایش مصرف سبزیجات، کاهش مصرف شیرینی و مواد قندی و کربوهیدراتها و چربیهای اشباع (محصولات لبنی پرچرب، سوسیس و کالباس، کله پاچه و …) از عوامل مهم در درمان کبد چرب است.
انتهای پیام/
بیماران مبتلا به کبد چرب میتوانند به صورت نامحدود میوه مصرف کنند؟
مبتلایان کبد چرب چه روغنهایی مصرف کنند؟
همچنین نوشیدنیهای گازدار با فروکتوز بالا یا سایر نوشیدنیهای شیرینشده با قند، بهطور مستقیم منجر به افزایش رسوبات چربی در کبد میشوند بنابراین به بیماران توصیه میشود که بهجای نوشیدنیهای شیرین، آب ساده بنوشند.
مطالعات نشان دادهاند که بعضی از انواع چربیها میتوانند در کبد چرب نقش محافظتی داشته باشند که مهمترین آنها اسیدهای چرب امگا3 است که اصلیترین منبع آن روغن ماهی است. از دیگر منابع اسیدهای چرب غیراشباع میتوان به گردو، دانه آفتابگردان، دانه کنجد، کره بادام زمینی، روغن زیتون و لوبیای سویا اشاره کرد.
استفاده از نان و غلات سبوسدار باید در بیماران مبتلا به کبد چرب، افزایش یابد.
مطالعات موجود درباره مصرف تخم مرغ در بیماری کبد چرب، دادههای متناقضی درباره این موضوع ارائه میکند اما به طور کلی میتوان گفت که مصرف دو تا سه عدد تخم مرغ در طول هفته به صورت آبپز مشکلی برای کبد بیماران ایجاد نمیکند. البته برخی مطالعات نیز همچنان تأکید دارند که مبتلایان کبد چرب باید مصرف زرده تخم مرغ را در رژیم غذایی خود کاهش دهند.
کاهش تدریجی وزن بدن یکی از راهکارهای بسیار مؤثر در درمان کبد چرب است اما دانشمندان معتقدند که این کاهش وزن نباید به صورت ناگهانی اتفاق بیفتد زیرا باعث بدتر شدن بیماری میشود.
تحقیقات نشان داده افرادی که از زردچوبه به عنوان چاشنی در برنامه روزانه خود استفاده میکنند با خطر کمتری از نظر ابتلا به کبد چرب روبرو هستند.
چاقی، افزایش قند خون، دیابت نوع دو و افزایش چربی خون از جمله مهمترین علل بروز کبد چرب غیرالکلی هستند. از جمله دیگر عوامل خطر این بیماری میتوان به افزایش سن، سابقه خانوادگی، سوء تغذیه، کاهش وزن شدید، داروها (مانند گلوکوکورتیکوئیدها ومتوتروکسات) و برخی بیماریها (نظیر بیماری التهابی روده) اشاره کرد. در برخی مطالعات بین بروز این بیماری با دریافت زیاد چربیهای اشباع یا کربوهیدراتها ارتباط مشاهده شده است.