واشنگتن همچنان با شورای نظامی حاکم نیجر در حال ارتباط است

پیش از کودتای ژوئیه ۲۰۲۳، نیجر یکی از شرکای کلیدی واشنگتن در مبارزه با تکفیری‌های منطقه بود.

نیرو‌های گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری «محمد بازوم» رئیس‌جمهوری این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری در بازداشت قرار دادند و سپس او را از مقامش برکنار کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری برنا، خبرگزاری رویترز به نقل از رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا خبر داد که این کشور «سیگنال‌های متفاوتی» از حاکمان نیجر دریافت کرده است.

وی ادامه داد: بنابراین چه در نیجر بمانیم، یا آن کشور را ترک کنیم، برنامه ریزی و آمادگی خود را ادامه خواهیم داد.

کودتاچیان نیجر ششم مرداد ماه ژنرال «عبدالرحمن چیانی» را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.

براون شب گذشته (۲۹ اسفند) در آلمان و در جریان یک کنفرانس خبری در پایگاه هوایی «رامشتاین» گفت: همانطور که در خلال تعطیلات آخر هفته دیدید، اطلاعیه‌هایی از سوی نیجر در مورد روابط ما منتشر شد. با این وجود از آن زمان نیز سیگنال‌های متفاوتی دریافت کرده ایم.

سخنگوی دولت نیجر پیشتر اعلام کرده بود که این کشور توافقنامه نظامی با آمریکا را که به این کشور اجازه حضور نظامی در خاک نیجر را می‌داد، لغو کرده است.

وی با بیان اینکه حضور نظامی آمریکا غیرقانونی و ناقض همه قوانین اساسی و دموکراتیک است، تاکید کرد که توافق لغو شده ناعادلانه بوده و در ۶ ژوئیه ۲۰۱۲ به صورت یکجانبه از سوی آمریکا تحمیل شد.

نظامیان نیجر در تلویزیون دولتی این کشور پس از برکناری بازوم از بسته شدن مرز‌ها و برقراری منع آمد و شد خبر دادند.

بخوانید:  لندن خواستار تحقیقات فوری درباره کشتار مردم غزه هنگام دریافت کمک‌های بشردوستانه شد

رویترز نوشت که «سی کیو براون» ژنرال نیروی هوایی و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، جزئیات بیشتری درباره این سیگنال‌ها ارائه نکرده است، اما به نظر می‌رسد که اظهارات او حاکی از حمایت دستکم بخشی از حاکمان نظامی نیجر از تداوم حضور نظامی آمریکا باشد.

«آمادو عبدالرحمن» افزود: دولت نیجر با در نظر گرفتن خواسته‌ها و منافع مردم و در راستای انجام مسئولیت‌های خود، تصمیم گرفت تا توافقنامه مربوط به حضور پرسنل نظامی آمریکا و کارمندان غیرنظامی وزارت دفاع این کشور در قلمرو نیجر را لغو و باطل کند.

پاتل افزود: ما به دنبال شفاف سازی بیشتر درباره نظرات آنها (شورای نظامی حاکم در نیجر) و همچنین در مورد گام‌های بعدی احتمالی هستیم.

انتهای پیام/



منبع

آمریکا حدود یکهزار نظامی را به بهانه مبارزه با سازمان‌های تروریستی در نیجر مستقر کرده بود.

در همین حال، ودانت پاتل (Vedant Patel) معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت که واشنگتن همچنان با شورای نظامی حاکم نیجر در حال ارتباط است.