ساماندهی حوزه گردشگری کشور با راه اندازی «هلدینگ گردشگری»/ نقش جهان اصفهان این بار در تهران

انتهای پیام/





به همین جهت این مدیریت تصمیم قاطع گرفته که به زودی حوزه گردشگری را ساماندهی کند. مهم این است که خدمات یکسان شود، خدمات از یک جا معرفی شود و از یک جا سیاست گذاری شود و هرکس برای خودش یک تصمیم نگیرد، امثال ما که خادم مردم هستیم در این حوزه سعی داریم که کمک کنیم که زودتر این تصمیم‌گیری‌‌ها عملیاتی شوند.

گفت+و+گوی+اختصاصی+با+مدیر+عامل+مجموعه+فرهنگی+گردشگری+عباس+آباد (1)

حجازی: برای تله کابین هنوز اقدامی انجام نشده، چون در بحث تله کابین مباحث پدافند غیرعامل هم مطرح است، خیلی ورود پیدا نکردیم. و در بحث خارج از مجموعه هم دسترسی‌ها هنوز همان است و جایی متاسفانه باز نشده است.

گفت+و+گوی+اختصاصی+با+مدیر+عامل+مجموعه+فرهنگی+گردشگری+عباس+آباد (4)

برنا: اما هنوز هم با وجود اینکه اراضی عباس‌آباد یک منطقه گردشگری معرفی می‌شود، خیلی‌ها فقط پل طبیعت منطقه عباس‌آباد را می‌شناسند و گاهی گنبد مینا را، برنامه‌ای برای معرفی بیشتر یا افزودن جاذبه‌های گردشگری بیشتر به این منطقه دارید؟

برنا: می توانید بخشی از این خبرهای خوب را بگویید؟

یعنی ما مدام در فضای رسانه و فضای عمرانی بحث خدمات اجتماعی را مفصل بیان می‌کنیم اما از این غافل بودیم و هستیم که تهران مقصد گردشگری است و مقصد عبوری نیست.

گفت+و+گوی+اختصاصی+با+مدیر+عامل+مجموعه+فرهنگی+گردشگری+عباس+آباد


آیا این خبر مفید بود؟

به گزارش خبرنگار گردشگری خبرگزاری برنا، اراضی عباس آباد با ۵۶۰ هکتار وسعت بین بزرگراه‌های مدرس، حقانی، همت و رسالت، یکی از پر بازدیدترین نقاط فعلی تهران است که با وجود پل طبیعت، پارک آب و آتش، بوستان طالقانی و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، گنبد مینا، باغ کتاب و اضافه شدن مجموعه‌هایی مثل خانه شعر (موزه نادر ابراهیمی)، باغ هنر و باغ غذا این منطقه را به یک پاتوق گردشگری ویژه برای اهالی پایتخت و گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

حجازی: مثلاً چرا از گذر فرهنگ خبر خوبی خواهید شنید؟ چون میدان فرهنگی که ما چهار سال در مدیریت سابق شهری فریاد می‌زدیم که این پارکینگ باید زودتر ساخته شود و ساخته نشد، الان اگرچه با مبالغ بسیار زیاد اما خوشبختانه آقای زاکانی کمر همت بست تا ساخته شود و الان میدان فرهنگ و پارکینگ سه هزار ظرفیتی مجموعه عباس‌آباد، در حال ساخت است.

برنا: یکی از نکاتی که درباره اراضی عباس‌آباد مطرح بود تا سال‌ها یک نگاه عمرانی به آن می‌شد و موضوع گردشگری چندان مطرح نبود، در سال‌های اخیر بحث گردشگری پررنگ‌تر شده و بحث هلدینگ گردشگری هم در ادامه مطرح شده که خیلی می‌تواند به عباس‌آباد کمک کند تا در حوزه گردشگری عملکرد قوی تری داشته باشد.

یعنی تلاش کردیم پل طبیعت که فقط سمبل عکس ‌و خورد و خوراک بود به یک فضای پیاده محوری تبدیل کنیم که محتوا در آن باشد. مثلاً  نمایشگاه گذاشتیم، رویداد برگزار کردیم، بنابراین پل طبیعت در محورهای مسئولیت اجتماعی حرف می‌زند. از موضوع اهدای خون که اخیراً که شبکه‌های خارجی هم کار کردند تا موضوع درد مشترک برنامه‌های مختلفی داشتیم.

حجازی: من اراضی عباس‌آباد را نسبت به مجموعه‌های کشور مقایسه می‌کنم. چرا کشور؟ زیرا اینجا یک منطقه ویژه است، من اراضی عباس‌آباد را یکی از جزایر مهم کشور می‌بینم؛ مثل جزایر منطقه آزاد که به عنوان یک منطقه بکر فرهنگی، اقتصادی و توریستی می‌توان در آن‌ها کارهای زیادی انجام داد. مدیران گذشته و آینده هم که بیایند، هنوز خیلی جای کار دارد که کار انجام شود.

نکته دیگر این است که ما ابنیه مراکز فرهنگی‌مان فعال هستند. یعنی شما به گنبد مینا که بروید بالاخره یک قشری از دانش‌آموزان آن‌جا هستند. مجموعه اقیانوس پارک ما که یک مجموعه گردشگری و تفریحی است و بالاخره یک فضایی است که هم دانش‌آموزان و هم خانواده‌ها می‌آیند. می‌خواهم بگویم این فضا دارد به آن موضوع کمک می‌کند اما هر مجموعه‌ای به فراخور حالش ساخته شده و اینطور نیست که بگوییم چرا من از بوستان آب و آتش صبح‌ها استفاده نمی‌کنم.

بخوانید:  اوقات شرعی شهرایلام درروز ۱فروردین اعلام شد
حجازی: اراضی عباس آباد فقط در حوزه فرهنگی قرار نیست کار کند. اراضی مثل یک کیک بزرگ است که قرار است به همه یک تکه کیک خوشمزه بدهد. من باید این نقش را ایفا کنم. وقتی می‌گویم حوزه فناوری یعنی فناوری باید در خدمت حوزه‌های گردشگری، معماری و صنایع دستی باشد.

حجازی: ما دو سه کار کوچک در این زمینه انجام داده‌ایم. مثلاً در فصل پاییز از برگ‌های پاییزی استفاده کردیم و فن‌تورهای عکاسی گذاشتیم. در سال گذشته زمستان پرباری داشتیم و به تعبیری زمستان داغ داشتیم. برنامه‌های چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه‌ای را داشتیم که در گعده‌های خانوادگی برگزار می‌شد. مثلاً گلدان‌های آتش‌زایی که در پارک آب و آتش خانواده‌ها در آن هیزم می‌گذاشتند. خیلی هم رسانه‌ای نکردیم ولی انجام شد که جاذبه توریستی هم ایجاد کرد. اگر می‌دانستیم حجم برف‌های کشور زیاد است، حتماً سال گذشته جشنواره زمستانی آدم برفی تدارک می‌دیدیم اما دیر شده بود و امیدوارم اتفاقات خوبی برای سال‌های آینده داشته باشیم.

متأسفانه خیلی زیاد نسبت به این موضوع اجحاف شده است، این همه زحمات همکاران ما در حوزه شهری، فرهنگی و حوزه‌های مختلف انجام می‌شود که تهران را به عنوان یک مقصد جدی معرفی کنیم. این اتفاق و این تصمیم قرار است این زنجیره را بهم وصل کند. ما خدمات خوبی را در حوزه گردشگری ارائه می‌دهیم که یکی از آن‌ها فقط عباس‌آباد است؛ موزه، بحث‌های میراثی که ذیل شهرداری است و اتفاقات و رویدادهای مختلف دیگر هم داریم.

برنا: فکر می‌کنید نسبت به چند سال گذشته سطح دسترسی‌ها چقدر بهبود پیدا کرده است؟

برنا: چه در سطح داخلی مجموعه که تله کابین بود و چه در سطح خارجی مجموعه؟

گفت+و+گوی+اختصاصی+با+مدیر+عامل+مجموعه+فرهنگی+گردشگری+عباس+آباد (7)

اما این منطقه علی رغم ظرفیت های بی بدیلی که در دل خود دارد، هنوز هم به نقطه مطلوب خود نرسیده و ساخت و سازها در آن ادامه دارد، ساخت و سازهایی که قرار است در آینده ای نه چندان دور این منطقه را به یک قطب مهم گردشگری تبدیل کند.

برنا: به‌طور کلی در سال‌هایی که شما مدیریت اراضی عباس آباد را برعهده دارید، چقدر این منطقه به آنچه در ابلاغیه‌ها بر آن تأکید شده بود نزدیک شده و هنوز چقدر جای کار دارد برای اینکه به آن نقطه مطلوبی که برای آن در نظر گرفته شده بود، برسد؟

کمی درباره بحث هلدینگ صحبت کنید، طبق شنیده‌هایی که داشتم مدیریت این هلدینگ هم به شما پیشنهاد شده، ضمن اینکه ما در حوزه گردشگری و شاخه‌های گردشگری یک جاهایی خیلی کمرنگ ظاهر شدیم، نه صرفاً در اراضی عباس‌آباد اما اراضی عباس‌آباد می‌تواند این خلأ را پر کند. مثلاً در حوزه گردشگری کودک، حوزه گردشگری دسترسی‌پذیر برای معلولان و حوزه گردشگری ورزشی ما تقریباً هیچ کاری نکرده‌ایم، اگر هلدینگ گردشگری راه بیفتد، برنامه‌های شما برای این موضوعات چیست؟

حجازی: اگر بخواهم خیلی راحت و صادقانه به شما بگویم؛ هیچی! هیچ دسترسی تازه ای اضافه نشده است.

برنا: فکر می‌کنید هنوز چند درصد جای کار دارد؟

بخوانید:  محصول خاص جدید کشمش

برنا: با توجه به اینکه عباس‌آباد در بخش‌های مختلف خیلی ظرفیت دارد، به این فکر کردید که بحث گردشگری فصلی را در این اراضی جا بیندازید؟ گردشگری زمستانه یک بخش آن می‌شود، گردشگری تابستانه بخش دیگر و… . در این زمینه برنامه‌ای دارید؟

برنا: عباس‌آباد با توجه به اینکه منطقه گردشگری است، همچنان عصر به بعد پاخور بیشتری دارد و صبح ها تقریباً خالی است، این همه کار و هزینه شده ولی صبح‌ها تقریبا استفاده‌ای ندارد. برنامه‌ای برای اینکه بتوانیم این خلأ را پر کنید و بار عصر را به سمت صبح بکشانید، دارید؟

گفت+و+گوی+اختصاصی+با+مدیر+عامل+مجموعه+فرهنگی+گردشگری+عباس+آباد (3)

نزدیک یک ماه است به دنبال افتتاح مجموعه رواق هستیم، سه سال پیش آن را به مزایده گذاشتم با عنوان صنایع خلاق و نه صنایع دستی، صنایع خلاق. هرکس هم برای مزایده آمد گفتم برند ایرانی باید آنجا لحاظ شود. الان معماری که آنجا کار شده معماری ایرانی و کشورهای متمدن است، محتوای غرفه‌ها هم همه ایرانی است، این یک موجی در اراضی عباس‌آباد راه می‌اندازد و روی دیگر عباس‌آباد دیده می‌شود.

حجازی: کمتر از ده درصد، چون فاز دوم آن، فاز اجرایی است و مطالعات دیگری نیاز دارد که امیدوارم برای آن هم به مدد مدیران شهری اتفاقات خوبی بیفتد.

پل طبیعت، بوستان آب و آتش، بوستان بنادر، بوستان نوروز و پارک طالقانی هر کدام یک مولفه هستند. ما باید روی مولفه‌های مختلف کار کنیم. الان بر مولفه پل طبیعت کار شده. کمتر از یک ماه دیگر از بوستان نوروز ما خبرهای خوبی را خواهید شنید. از گذر و میدان فرهنگ ما تقریباً یک سال دیگر خبرهای خوبی خواهید شنید. این‌ها همه یک زنجیره است که ما داریم با این زنجیره اراضی عباس‌آباد را به هم متصل می‌کنیم.

حجازی: یکی از اهدافی که هلدینگ گردشگری دارد این است که به این موضوع سرعت دهد، ما جاذبه‌های توریستی زیادی داریم و از طرفی امکانات خاصی هم برای خیلی از مولفه‌های گردشگری فرهنگی نیاز است. به لحاظ خرده فرهنگ‌هایی که در بحث‌های مفهومی و نظری مطرح می‌شود، هرکدام از جاذبه‌های اراضی عباس‌آباد خودش یک مولفه فرهنگی حساب می‌شود.

حجازی: وقتی در مجموعه باغ هنر تصمیم گرفتیم یک مجموعه کوشک مرکزی بسازیم، آن کوشک مرکزی را سعی کردیم هم جاذبه توریستی داشته باشد و هم بحث معماری در آن مشخص شود و هم بتواند یک رفت و برگشت در حوزه‌های مختلف هنری، فضاهای تجسمی و… داشته باشد و بتواند قالب محتوا را حفظ کند اما رویداد محور شود.

حجازی: همیشه عباس‌آباد همین بوده است. دو دلیل دارد. قسمت‌هایی که تفریحگاه و تفرجگاه است توانسته مخاطب خودش را جذب کند. شما به سمت بوستان نوروز که می‌روید، افرادی هستند که پیاده‌روی را از سر صبح دارند اما نکته‌ای که خیلی در دوره اخیر به ما کمک می‌کند این است که ما در فضای هم‌اندیشی که با ورزشکاران می گذاریم، می‌خواهیم در فضای عمومی بحث ورزش را پررنگ‌تر کنیم و بتوانیم صبح‌ها را به برنامه‌های ورزشی اختصاص دهیم.

برنا: یکی از مشکلاتی که عباس‌آباد از قبل داشت و خیلی از مردم برای ورود به آن گلایه داشتند یکی بحث ترافیکی بود که در بزرگراه و خیابان‌های اطراف آن بود و یکی هم بحث دسترسی داخلی بود. یعنی اینکه بتوانند راحت از این طرف به آن طرف تردد کنند. فکر می‌کنم یک بحث راه‌اندازی تله کابین هم مطرح شده بود که نمی‌دانم به کجا رسید. برای این مشکلات است فکر تازه‌ای شده و برنامه‌ریزی دارید؟

بخوانید:  استاندار کردستان از اداره نوسازی مدارس انتقاد کرد

حجازی: یکی از چیزهایی که در اراضی عباس‌آباد همیشه مطرح است، بحث دسترسی‌هاست، اصلاً پل‌های در دسترس جزء طرح‌های معماری ماست، مثلاً پل طبیعت یکی از موضوعات دسترسی است. یا یک پل حقانی داریم که آن هم در موضوع دسترسی‌ها است. بالاخره این‌ها هم بودجه‌های کلان می‌خواهد و هم اتفاقات زیادی را باید در سطح کلان تعریف کنیم.

قرار بر این است در این میدان فرهنگ چه اتفاقی بیفتد؟ تمام اتفاقاتی که قرار است در اراضی عباس‌آباد با گنجایش‌های ملی انجام شود، به آنجا منتقل خواهد شد، از آن‌جا از طریق پله‌های باغ کتاب به گذر فرهنگ سرازیر می‌شود، از آن‌جا به سمت باغ موزه دفاع مقدس می‌رود، بعد به سمت پرچم و برج پرچم می‌رود که همان برج پرچم هم رویدادهای خاص خودش را دارد، بعد ادامه پیدا می‌کند و از مسیر پارک طالقانی به سمت پل طبیعت می‌رود. این مسیری که به سمت پل طبیعت اتصال پیدا می‌کند باز از پارک آب و آتش تا بوستان نوروز پخش می‌شود. برای همه این‌ها سند مفهومی در اراضی عباس‌آباد نوشته شده است.

حجازی: طبق توافقات حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان. این عدد را برای این پروژه تخصیص دادیم، الان پیمانکار مشغول کار است و امیدواریم تا یک سال دیگر ساخته شود. این میدان فرهنگ شاید به اندازه دو سوم میدان نقش جهان اصفهان است.

گفت+و+گوی+اختصاصی+با+مدیر+عامل+مجموعه+فرهنگی+گردشگری+عباس+آباد (6)

برنا: صحبت پایانی؟

برنا: با چه بودجه‌ای؟

برنا: خود اراضی عباس‌آباد چقدر برای شما در اولویت بوده؟

خوشبختانه ما الان مصوبه دو پل را گرفته‌ایم. یکی طراحی‌اش انجام شده و پل دیگر مانده، بحث دسترسی بحث بسیار مهمی است. شاید از این منظر نقد شود که چون عباس‌آباد خودش یک منطقه مستقل است، مناطق مختلف ۳،۶،۷ آن، ارتباطی که باید و شاید از باب حمایتی برقرار کنند وجود ندارد، همچنان در تلاشیم که سطح دسترسی‌ها را در عباس‌آباد بیشتر کنیم.

در رویداد درد مشترک ما به اتفاق کشورهای منطقه پل طبیعت را سفید کردیم و پنج کشور منطقه هم در این رویداد ملی ما شرکت کردند. این اتفاق شد یک جاذبه توریستی و به یک تفاهم‌نامه منجر شد. می‌خواهم بگویم این‌ها هرکدام می‌تواند محور و نقطه مشترک فضاهای گردشگری باشد. همکاران ما سعی کرده‌اند از این منظر ورود پیدا کنند و صرفاً فضای تفریح مردم نباشد، بلکه فضاهایی باشد که مثلاً وقتی مردم از پارک جنگلی طالقانی می‌خواهند استفاده کنند، یک محور پیاده‌روی هم داشته باشند یا دریاچه هنری که بچه‌های ما انجام می‌دهند، یک جاذبه تصویری هم ایجاد کند.

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف



منبع

در همین راستا با سید محمدحسین حجازی، مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد به گفت وگو نشستیم تا در خصوص پروژه های منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد و اقداماتی که در این منطقه صورت گرفته بیشتر بدانیم.

حجازی: اجازه بدهید جواب شما را خیلی صریح ندهم، به دلیل اینکه هنوز نسبت به موضوع هلدینگ گردشگری از سمت شهردار ابلاغ رسمی نشده و من هم اجازه ندارم تا زمانی که ابلاغ رسمی نشده بگویم چه اتفاقی می‌افتد اما آنچه که وظیفه دارم بگویم و اراده مدیریت شهری و شهردار  با حمایت‌های شورای اسلامی شهر تهران، این است که تصمیم بر این بوده حوزه گردشگری به زنجیره خدمات شهری پایتخت اتصال برقرار کند.