احیای بافت‌های فرسوده بهترین فرصت برای اجرای نهضت ملی مسکن

وی افزود: بر اساس آمار کشوری ۲۵۰ هزار واحد مسکن می توان در این بافت ایجاد کرد که این موضوع به تنهایی می تواند واحدهای مورد نیاز نهضت ملی مسکن را تامین کند.

آئینی به میزان بافت های فرسوده آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: ۷ هزار و ۱۰۰ هکتار بافت فرسوده در این استان وجود دارد که ۱۳۰ هزار واحد ناپایدار در آنها قرار گرفته است.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی از لحاظ مخاطرات طبیعی هم یک استان مستعد است و به همین دلیل در مواجهه با بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله شاهد خسارت های چندین برابری در بافت های فرسوده هستیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه بافت های فرسوده بهترین فرصت برای اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن است، اظهار داشت: احیای بافت های فرسوده در نهضت ملی مسکن کمک بزرگی برای ما خواهد بود، چرا که همه زیر ساخت های لازم فراهم است و از طرفی با احیای این بافت ها، نوسازی و مقاوم سازی خانه های موجود در آن هم انجام خواهد شد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: در بافت های فرسوده در کنار مشکلات زیرساختی و شهری که وجود دارد، یک سری آسیب های اجتماعی نیز متصور است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

رحمتی، حجم بالای حاشیه نشینی در تبریز را غیرقابل قبول خواند و گفت: تنها راه رفع مشکل حاشیه نشینی، جا به جایی ساکنان این مناطق با طرح کلید به کلید است، به طوری که اطمینان داشته باشند که صاحب مسکن می شوند و استفاده از روش های دیگر تاثیر زیادی نخواهد داشت.

بخوانید:  نانو ذرات سپری مقاوم در برابر سلول های سرطانی

انتهای پیام



منبع

آئینی افزود: شهرداری ها و شوراهای اسلامی صدور پروانه در بافت های فرسوده را به ۱۰۰ درصد برسانند و به این موضوع به چشم یک سرمایه گذاری نگاه کنند.

وی گفت: نتوانستیم خدمات نظام را آن طور که شایسته است به مردم معرفی و منتقل کنیم، برای مثال اینکه مسجد کبود قبلا چه بوده و اکنون چه هست گفته نشده است.

رحمتی ادامه داد: در مساله بازآفرینی و احیای بافت فرسوده، دو موضوع سرانه ها و زیرساخت از اهمیت بالایی برخوردار است که باید مورد توجه جدی قرار گیرند تا دیگران برای ورود به این حوزه تشویق شوند.

رحمتی تاکید کرد: اگر امروز بافت های فرسوده احیا شود خانواده هایی که در این نقاط زندگی می کنند احساس رضایت خواهند داشت و آرامش خاطر به آنها بازخواهد گشت.

وی تاکید کرد: نباید شهری در استان وجود داشته باشد که از بسته های تخفیفی صدور پروانه برای بافت فرسوده و یا بسته اختصاصی خود استفاده نکند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: شهرداری ها شرکای راهبردی وزارت راه و‌ شهرسازی هستند و هر چقدر که در توانمان باشد با شهرداری ها همراهی و همکاری خواهیم داشت.

وی ادامه داد: حاکمیت و نظام اداری کشور وقتی حادثه ای به وقوع می پیوندد باید وارد میدان شود و به همین دلیل است که اهمیت بافت فرسوده از لحاظ آسیب پذیری برای ما بیشتر است و برای آن داشتن یک برنامه مدون ضروری است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: نظام در حوزه بازآفرینی یک قانون مترقی به نام قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده دارد که در آن مردم حق دارند حداقل از ۵۰ درصد تخفیف در عوارض پروانه و تراکم برخوردار شوند و اگر شهرداری ها به آن عمل نمی کنند باید پاسخگو باشند.

بخوانید:  توسعه بوم گردی در الموت می تواند چهره منطقه را متحول کند

معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: در دولت سیزدهم نگاه راهبردی بر این است که در بافت فرسوده جان مردم اصل است و باید حفظ شود و در کنار آن خانه های موجود در این مناطق نوسازی و مقاوم سازی می شود. 

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی، مالک رحمتی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، افزود: در آذربایجان شرقی از لحاظ بازآفرینی شهری با شرایط خاصی مواجه هستیم و میزان قابل توجهی از بافت‌های فرسوده در شهرستان های استان و شهر تبریز واقع شده است. 

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باز آفرینی شهری یکی از شاخص های ارزیابی استان ها در ریاست جمهوری است، بنابراین پروانه های صادر شده توسط شهرداری ها تماما در سامانه مربوطه وارد شوند.

محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز در این جلسه گفت: در حوزه بازآفرینی و احیای بافت فرهنگی و تاریخی، پروژه های ماندگاری در تبریز انجام شده و این شهر جزو ۶ شهر برتر کشور است.

وی گفت: اگر در امر احیای بافت فرسوده موفق عمل کنیم هزینه های مادی و معنوی حوادث را کاهش خواهیم داد.