این خوراکی‌ها را بخورید تا آلبرت اینشتین شوید!

یک مطالعه نشان داد که مصرف منظم آجیل ممکن است با کاهش خطر زوال شناختی در افراد مسن مرتبط باشد. مواد مغذی موجود در آجیل، مانند چربی‌های سالم، آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین E در حفظ سلامت مغز نقش دارند. هم‌چنین، مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۴ نشان داد زنانی که در طول چندین سال به طور منظم آجیل می‌خوردند، در مقایسه با افرادی که آجیل نمی‌خوردند، حافظه قوی‌تری داشتند.

۹. پرتقال زیاد بخورید

بروکلی مملو از ترکیبات گیاهی قدرتمند، از جمله آنتی اکسیدان‌ها است و ویتامین K است. مطالعات مصرف بیشتر ویتامین K در افراد مسن را با بهبود حافظه و عملکرد شناختی مرتبط دانسته‌اند. علاوه بر ویتامین K، بروکلی دارای اثرات ضد التهابی است که از مغز در برابر آسیب‌های مختلف محافظت می‌کند.

۶. تخمه کدو تنبل را حتما مصرف کنید

۲. قهوه را فراموش نکنید

برخورداری از سطوح بالاتر ویتامین C در خون، با بهبود توانایی‌های مغزی اعم از تمرکز، حافظه، توجه و سرعت تصمیم‌گیری همراه است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. هم‌چنین ویتامین C با افزایش سن از سلامت مغز در برابر شرایطی مانند اختلال افسردگی اساسی، اضطراب، اسکیزوفرنی و بیماری آلزایمر محافظت می‌کند. می‌توانید ویتامین C را از مواد غذایی دیگر مانند فلفل دلمه‌ای، کیوی، گوجه فرنگی و توت فرنگی نیز دریافت کنید.

کافئین موجود در چای سبز عملکرد مغز را تقویت می‌کند و هوشیاری، حافظه و تمرکز را بهبود می‌بخشد. هم‌چنین این نوشیدنی سرشار از پلی فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌توانند از مغز در برابر زوال ذهنی محافظت کنند و خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهند.

بخوانید:  اشتباه سهوی سرباز وظیفه در کلانتری پاکدشت؛ دو نفر جان باختند

۴. زردچوبه را در غذاهایتان بریزید

پرتقال

۱۰. تخم مرغ بهترین منبع پروتئین است

کورکومین، یک ترکیب فعال در زردچوبه است که می‌تواند از سد خونی مغزی عبور کند، مستقیماً وارد مغز شود و به رشد سلول‌های جدید کمک کند. کورکومین یک ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی است و به بهبود حافظه در افراد مبتلا به آلزایمر کمک می‌کند. افسردگی را کاهش می‌دهد و باعث افزایش سروتونین و دوپامین می‌شود؛ که هر دوی این هورمون‌ها خلق و خو را بهبود می‌بخشند.

زردچوبه

۵. کلم بروکلی

آهن: کمبود آهن اغلب با مه مغزی و اختلال در عملکرد مغز همراه است.

۷.  فواید بی‌نظیر شکلات تلخ برای مغز

روی: برای سیگنال‌دهی عصبی بسیار ضروری است. کمبود روی با بسیاری از شرایط عصبی، از جمله بیماری آلزایمر، افسردگی، و بیماری پارکینسون مرتبط است.

قهوه علاوه بر اینکه می‌تواند به تقویت هوشیاری و خلق و خو کمک کند، به دلیل محتوای کافئین و آنتی اکسیدانی، از بروز آلزایمر نیز پیشگیری می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف کافئین منجر به بهبود توجه و هوشیاری در افراد می‌شود. نوشیدن قهوه در درازمدت با کاهش خطر بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر مرتبط است.

۳. چای سبز بنوشید

مس: مغز از مس برای کمک به کنترل سیگنال‌های عصبی استفاده می‌کند. هنگامی که سطح مس از حد معمول خارج شود، خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند آلزایمر بیشتر می‌شود.

تخمه کدو حاوی آنتی اکسیدان‌های قوی است که از بدن و مغز در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. تخمه کدو هم‌چنین منبع عالی منیزیم، آهن، روی و مس است که هر یک از این مواد مغذی برای سلامت مغز مهم هستند.

بخوانید:  افتتاح ۲۲۰ هکتار پروژه آبیاری تحت فشار در ازنا با حضور استاندار لرستان

آجیل

۸. آجیل معجزه می‌کند

شکلات تلخ و پودر کاکائو حاوی چند ترکیب تقویت‌کننده برای مغز از جمله: فلاونوئیدها، کافئین و آنتی اکسیدان‌ها هستند. فلاونوئیدهای موجود در شکلات در مناطقی از مغز که با یادگیری و حافظه مرتبط است، جمع می‌شوند. محققان بر این باورند که این ترکیبات ممکن است به تقویت حافظه و هم‌چنین به کند کردن زوال ذهنیِ مرتبط با افزایش سن کمک کند.

تخم مرغ منبع خوبی از چندین ماده مغذی مرتبط با سلامت مغز است، از جمله ویتامین‌های B۶ و B۱۲، فولات و کولین. کولین یک ریزمغذی موجود در زرده تخم مرغ است که مصرف بیشتر آن، حافظه و عملکرد ذهنی را تقویت می‌کند. 



منبع

منیزیم: برای یادگیری و حافظه ضروری است. سطوح پایین منیزیم با بسیاری از بیماری‌های عصبی از جمله میگرن، افسردگی و صرع مرتبط است.