تولید فولاد و زراعت چوب در کویر مرکزی ایران بدون استفاده از منابع آب زیرزمینی

حسین زاده گفت: در کمتر از ۲۴ ماه آینده تعدادی از فاز‌های توسعه‌ای و پروژه‌ای به بهره برداری می‌رسد که با این کار‌ها تولید محصولات فولادی و آلیاژی کیفی و فوق کیفی در این مجتمع بیشتر می‌شود؛ قرار است در فاز توسعه‌ای دوم ۸۰۰ تن فولاد بیشتری را تولید کنیم.

تولید فولاد در کویر مرکزی بدون استفاده از منابع آب زیرزمینی و زراعت چوب با آب تصفیه شده

وی ادامه داد: برای تولید فولاد و کلاف‌های صنعتی در مجتمع فولاد کویر با اجرای پروژه خاصی از اسفند سال گذشته دیگر از آب زیر زمینی استفاده نمی‌کنیم؛ ما با زنده کردن آب مرده نیاز‌های خود را تامین می‌کنیم؛ آب مرده را از سیستم‌های فاضلاب کاشان که از سرویس‌های بهداشتی، ماشین‌های لباسشویی و کارواش‌های کاشان و با ۱۸ کیلومتر انتقال آن به فرآیندی علمی این آب را زنده می‌کنیم.
رییس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر گفت: با اینکه قرارداد ۹۰ لیتر بر ثانیه مجوز دریافت آب فاضلاب را داریم، اما فعلا از ۳۰ متر مکعب آب استفاده می‌کنیم، اما با بهره برداری از فاز توسعه‌ای از از مقدار در فاز نهایی استفاده خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: با آب تصفیه شده در مجتمع فولاد کویر سالی یک و نیم میلیون نهال را با آن آب تولید کرده و به صورت رایگان تحویل منابع طبیعی می‌دهیم؛ تلاش می‌کنیم نقش خود را برای تولید و کاشت سالانه ۳۲۰ میلیون نهال ایفا کنیم.

وی با انتقاد از قطعی برق در ایان تابستان و قطعی گاز در ایان زمستان سال‌های گذشته افزود: متاسفانه در یک اقدام بی سابقه روز‌های گذشته اخطار قطع برق در زمستان به این مجتمع ابلاغ شده است؛ این در حالی است که به صورت میانگین بین ۷۵ تا ۸۰ هزار مترمکعب گاز نیاز داریم هر چند که برخی روز‌ها هم تا ۱۲۰ هزار متر مکعب گاز هم مصرف داشته ایم، ولی برای ما سهمیه ۲۰ هزار مترمکعبی تعیبن کرده اند؛ از سال گذشته موفق شدیم که یک خط تولید خود را با استفاده از گازوییل سرپا نگه داریم؛ کاهش دریافت گاز مورد نیاز کارخانه باعث شده است که تولید این مجتمع ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.

بخوانید:  در یک هفته پیش رو در دریاچه ارومیه بیشتر از دریای خزر باران می‌بارد

عضو مجمع کارآفرینان ایران خاطرنشان کرد: سیاست‌های ارزی باعث کاهش ۱۵ درصدی صادرات شده است این در حالی است که صنعت فولاد در طول سال‌های گذشته توانسته با دور زدن تحریم ها، ارز مورد نیاز کشورمان را تامین کرده است.

حسین زاده تصریح کرد: مجتمع فولاد کویر جزو اولین شرکت‌های صنعتی در ایران است که توانسته که آب مرده که محیط زیست را آلوده می‌کند را با فرآیند‌های علمی و پروژه خاصی زنده کند؛ این در حالی است که ۴ در صد آب ایران در بخش صنعت مصرف می‌شود و ۶ درصد هم در بخش شرب و خانگی و ۹۰ درصد آن هم در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

وی درباره حضور فعالان فولاد در بورس و تاثیر اقدامات آن‌ها افزود: بورس اگر وظایف خود را بدون در نظر گرفتن منافع سهامداران در نظر بگیرد می‌تواند جایگاه خوبی برای تولیدکنندگان اقتصادی به منظور تامین مواد اولیه و عرضه محصول نهایی باشد؛ البته این فرآیند باید شفاف‌تر باشد؛ اما متاسفانه بورس کالا با اصرار خاص بر توزیع مویرگی باعث افزایش قیمت محصولات پایان زنجیره فولاد در بازار شده است.

وی درباره نقشی چینی‌ها در بازار تولید فولاد دنیا اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد تولید فولاد جهان در چین است؛ اقدامات کاهشی و افزایشی چینی‌ها در تولید فولاد، چهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ ایران دهمین تولید کننده فولاد جهان است که در حال حاضر با تولید ۳۰ میلیون تنی فولاد، هدف گذاری ۵۵ میایون تنی در نظر گرفته اند که نیازمند زیرساخت‌های لازم و افزایش حمایت‌های بیشتر است.

حسین زاده در پایان درباره میزان صادرات مجتمع فولاد کویر تصریح کرد: هم اکنون به ۱۶ کشور دنیا محصولات خود را صادر می‌کنیم؛ متاسفانه برخی خریداران خارجی با اسید شویی، برند ما را تغییر داده و آنرا به آمریکا صادر می‌کنند؛ مطلع شدیم که یکی از خریداران محصولات ما در ترکیه این کار را کرده است.

بخوانید:  بارش باران و برف و وزش باد شدید در غرب و نوار شمالی

حسین زاده گفت: ما کلاف‌های صنعتی تولید می‌کنیم و این دسته از تولیدکنندگان در ایران فقط ۴ واحد بوده و تعداد آت‌ها معدود است، اما از سوی دیگرمصرف کنندگان هم تعداد معدودی بوده و زیر ۱۰ واحد است؛ به نظر ما و همچنین طبق نظر انجمن نوردکاران نیازی نیست که محصول ما در بورس کالا فروخته شود، زیرا باعث می‌شود یک فرد واسط این محصول را خریداری کرده و با دریافت حق دلالی، محصول را با قیمت بالاتری به مصرف کننده نهایی بفروشند که این کار باعث افزایش قیمت می‌شود.

وی درباره تامین مواد اولیه این مجتمع از طریق بورس کالا افزود: اگر مواد اولیه از طریق بورس کالا تامین می‌شود باید پایان زنجیره تولید هم در بورس کالا عرضه شود؛ این اقدام به عدالت نزدیک‌تر است.

وی تاکید کرد: دانش فنی، انگیزه و اراده لازم در این مجتمع برای تامین همه کلاف‌های صنعتی کشور را داریم؛ اگر حمایت‌های لازم از این مجتمع بیشتر شود می‌توانیم بیشتر از شرایط فعلی در خدمت رشد و توسعه اقتصادی ایران عزیز باشیم.

رییس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر تصریح کرد: ما به عنان بزرگترین تولید کننده آهن و کلاف صنعتی در کشور آمادگی خود را برای همراهی با سیاست‌های دولت بویژه برای اجرای قانون نهضت ملی مسکن داریم.

عضو مجمع کارآفرینان ایران گفت: با استفاده از آب تصفیه شده هم اکنون بزرگترین زراعت چوب را در کویر مرکزی و با سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد تومانی انجام داده ایم؛ در این کار درختان اوکالیپتوس و صنوبر تولید می‌کنیم که با این اقدام مانع از قطع شدن درختان جنگل‌های هیرکانی خزر می‌شویم.

بخوانید:  مازندران به تنهایی قادر به تأمین امنیت غذایی کل کشور است

انتهای پیام/



منبع

وی افزود: در نهضت تولید یک میلیارد نهال اولین شرکت صنعتی در ایران هستیم که فعالیت چشمگیری داریم.

به گزارش خبرگزاری برنا، حسین حسین زاده عضو مجمع کارآفرینان ایران اظهار داشت: ما در این مجتمع ۱۵۰۰ کارگر و کارمند داریم؛ از سال گذشته که شعار تولید مسکن رنگ و بوی عملیاتی بیشتری گرفته است تولید، عرضه و فروش آهن و کلاف‌های صنعتی هم بیشتر شده است؛ نوردفروشان ایران آمادگی لازم را برای تامین انواع آهن و فولاد به منظور ساخت یک میلیون مسکن در سال دارند.

تولید فولاد در کویر مرکزی بدون استفاده از منابع آب زیرزمینی و زراعت چوب با آب تصفیه شده

رییس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر درباره طرح‌های تولید برق به منظور رفع نیاز‌های خود خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک با استفاده از سلول‌های خورشیدی قرار است برق تولید کنیم به همین منظور قراردادی را با با ساتپا منعقد کرده ایم تا بتوانیم ۲۰ مگاوات برق خورشیدی تولید کنیم.

حسین زاده افزود: در طرح توسعه مجتمع فولاد کویر مصرف آب را کاهش داده ایم؛ الگو و روش مصرف آب در این مجتمع طبق روش‌های روز اروپا است.