با کم کردن مصرف نمک خطر مرگ را هم کم کنید!
خبرگزاری برنا- گروه علمی و فناوری؛ در حال حاضر جهان در مسیر دستیابی به هدف خود برای کاهش ۳۰ درصدی مصرف سدیم تا سال ۲۰۲۵ است.
سدیم یک ماده مغذی ضروری برای حفظ تعادل مایعات بدن و تضمین عملکرد عضلات و اعصاب است. با این حال، مصرف بیش از حد سدیم با افزایش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس مرتبط است.
منبع اصلی سدیم، نمک خوراکی (کلرید سدیم) است. در حالی که سازمان بهداشت جهانی مصرف کمتر از ۵ گرم (زیر یک قاشق غذاخوری سدیم) را در روز توصیه میکند، میانگین مصرف جهانی نمک بیش از دو برابر یعنی ۸/۱ گرم در روز تخمین زده میشود.
این گزارش نشان میدهد که بیشتر کشورها هنوز سیاستهای اجباری کاهش سدیم را اتخاذ نکردهاند و مردم خود را در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی قرار میدهند. سازمان بهداشت جهانی از همه کشورها میخواهد که بهترین خرید را برای کاهش سدیم اجرا کنند. دکتر تدروس آدهانوم گهبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، میگوید: «تولیدکنندگان معیارهای سازمان بهداشت جهانی برای محتوای سدیم در مواد غذایی را مد نظر قرار دهند».
– دستورالعمل غذاها به گونهای که نمک کمتری داشته باشند و هدف گذاری برای میزان سدیم در غذاها و وعدههای غذایی.
– ایجاد سیاستهای تهیه مواد غذایی عمومی برای محدود کردن نمک یا غذاهای غنی از سدیم در موسسات دولتی مانند بیمارستان ها، مدارس، محل کار و خانههای سالمندان.
– برچسب گذاری در جلوی بسته که به مصرف کنندگان کمک میکند محصولاتی را که سدیم کمتری دارند انتخاب کنند.
– پویش های ارتباطی و رسانههای جمعی تغییر رفتار برای کاهش مصرف نمک/سدیم.
آیا این خبر مفید بود؟