وضعیت قضات و کارکنان دستگاه قضا بیانگر سیمای حکمرانی کشور است

مجلس

وی با اشاره به سختی ها و مشکلات شغل قضاوت اظهارداشت: قضات ما حتی وقتی بازنشسته می شوند از طرف کسانی که می خواسته اند سوء استفاده کنند در معرض تهدید هستند و چون به عدالت در پرونده ها رسیدگی کرده اند از سوی مافیا در زمان اشتغال و هم بعد از آن و هنگام بازنشستگی همیشه تهدید می شوند و باید نگاه بهتری به آنها داشته باشیم.

سیاهکلی افزود: پیشنهاد می شود از حقوق های بیش از 14 میلیون قضات مالیات گرفته شود و تا این مبلغ معاف باشند و از آنجا که این افراد حقوق زیادی دریافت نمی کنند این رقم زیاد نیست و می تواند اجرایی شود.

وی در ادامه گفت: در هر کشوری دو موضوع اهمیت اساسی دارد که یکی این است که تراز واردات و صادرات را لحاظ می کنند که در کشور ما هم به این نکته توجه شده اما  نکته دوم این که در بیشتر کشورها به اندازه درآمد خود هزینه می کنند اما مسیر کشور ما غلط است چون هزینه دولت ما بیشتر از درآمدش هست و ما می خواهیم فقط هزینه ها را کاهش دهیم که امکان ندارد.

وی یادآورشد: اگر می خواهیم قضات ما کشف حقیقت کنند و فقط بر اساس قانون رفتار نشود باید در هر پرونده وقت کافی بگذارند تا حقیقت کشف شود و حق را به حقدار بدهند و این مهم مستلزم این است که قضات ما فرصت کافی و وقت آزاد داشته باشند و درگیر معیشت نشوند تا وقتشان را بگیرد.

حقوق کمتر از 14 میلیون تومان قضات مشمول معافیت مالیاتی شود

بخوانید:  قاری نوجوان به مسابقه ۵۰ میلیاردی دعوت شد

سیاهکلی اظهارداشت:  بیش از 40 سال فقط می گوییم باید هزینه های دولت کاهش پیدا کند در حالی که در عمل  کمتر از این نمی شود مگر می توانیم حقوق کارمند و قضات و سایر افراد را کم کنیم مگر چقدر حقوق می دهیم که آن را هم بخواهیم کاهش دهیم. 

وی اضافه کرد: در ماده قانون دائمی و ماده ۵ قانون مالیات بر حقوق قضات و هیئت علمی و استفساریه قانون به آن توجه شده و ما هیئت های علمی را مستثنی کردیم اما اشتباهی صورت گرفت و قضات حذف شدند در حالی که همان برنامه که برای هیئت های علمی داریم برای قضات هم دیده شده و چیز جدیدی نیست.

وی بیان کرد: باید بپذیریم نمی توانیم به این سادگی هزینه های دولت را کاهش دهیم و این استراتژی که برای تراز  بودجه حتما باید هزینه ها را کاهش دهیم اشتباه است و شکست خورده و راهکار درست آن است که درآمدهای دولت را افزایش دهیم لذا درخواست و پیشنهاد می کنم بجای کاهش هزینه ها که تاکنون نتوانستیم آن را انجام دهیم و تراز ایجاد کنیم بهتر است دنبال افزایش درآمدهایی باشیم که محقق شدنی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا از قزوین؛ لطف الله سیاهکلی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک روز سه شنبه در جلسه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ بعنوان موافق طرح در خصوص توجه ویژه به قضات و کارکنان قوه قضاییه اظهار داشت: قوه قضاییه یکی از ارکان مهم و تاثیرگذار  جمهوری اسلامی است و سیمای حکمرانی هر کشور در سیمای قوه قضاییه آن دیده می شود و جایگاه و وضعیت قضات و کارکنان این دستگاه در هر کشوری نشان می‌دهد که این حکمرانی از چه سطحی برخوردار بوده و حاکمیت حق چگونه است.

بخوانید:  فراخوان حمایت از فعالیت‌های فناورانه متخصصان ایرانی خارج از کشور

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی یادآورشد: امسال مالیات واحدهای تولیدی را هم کاهش دادیم و اینجا حذف مالیات نداریم بلکه کاهش مالیات دیده شده اما نکته مهم این است که قضات ما در خارج از وقت اداری به پرونده ها رسیدکی می کنند چون وقت اداری کفاف نمی دهد و باید این خدمت جبران شود.

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف



منبع
آیا این خبر مفید بود؟

وی در خصوص مشکلات کارکنان دستگاه قضا افزود: در دنیا به قضات و کارکنان دستگاه قضایی توجه ویژه دارند و اگر انتظار داریم که قضات به درستی کشف حقیقت کرده و به دنبال احقاق حق باشند، باید زمان مناسبی را به منظور کشف حق داشته باشند و شرایط کافی را از لحاظ معیشت برای آنها فراهم کنیم.

 





انتهای پیام

سیاهکلی بیان کرد: به نظر می رسد به موضوع معیشت قضات و کارکنان قوه قضاییه کم توجهی شده است که باید جبران شود.

بجای کاهش هزینه ها باید درآمد دولت را افزایش دهیم

نماینده قزوین؛ البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مگر به قضات و کارکنان دستگاه قضا چقدر حقوق می دهیم که انتظار بیش از حد داریم.

سیاهکلی گفت: اگر سامانه های الکترونیک در کشور راه بیفتد می تواند به درآمدزایی دولت کمک کند.