رئیس جامعه اقامتگاه های بومگردی ایران گفت: برای مثال در کرمانشاه غذایی داریم به نام «کفیله» داریم که مخلوط کشک، پیاز داغ، کشمش و ادویه جات است و به عنوان یک غذای مقوی برای وعده صبحانه مصرف می شود و یا «آش هاز» که مخلوط یک گیاه محلی با عدس، نخود، شره انگور، گوشت و آلوچه است، کرمانشاه مثل رشت شهر خلاق غذاست اما همه این شهر را فقط با دنده کباب و خورش خلال می شناسند، در حالی که ما در بومگردی خودمان چندین میراث غذایی را احیا کرده و به ثبت رسانده ایم.
عبیری با اشاره به آمار اقامتگاه های بومگردی در کشور گفت: بر اساس آماری که در زمستان پارسال گرفتیم 1570 اقامتگاه در کل ایران داریم که تا الان به 2 هزار اقامتگاه رسیده است، اینها همه اقامتگاه رسمی و دارای مجوز هستند اما متأسفانه آموزش ندیده اند چون از شرط مجوز آموزش نبوده است.
عبیری تصریح کرد: بیشترین قیمت در اقامتگاه ها مربوط به استان یزد می شود که اسکان بدون غذا با صبحانه برای هر نفر شبی 200 تا 250 هزار تومان است، غرب کشور مثل ایلام قیمت ها کمتر است، مثلاٌ در کرمانشاه نرخ اقامتگاه از 120 تا 150 هزار تومان است و بالاتر از این قیمت تخلف محسوب می شود.
جای خالی آموزش در اقامتگاه های بومگردی
برای آشنایی بیشتر با این اقامتگاه ها با یاور عبیری، رئیس جامعه اقامتگاه های بومگردی ایران گفت وگو کردیم.
رئیس جامعه اقامتگاه های بومگردی ایران با بیان اینکه برخی از اقامتگاه های غیرمجاز اقدام به دریافت مبالغ بالاتر می کنند، گفت: اقامتگاه یک کسب و کار خانواده محور است و معمولاً خود خانواده همانجا سکونت دارد، در واقع اقامتگاه و بخش گردشگری این کار مکملی برای زندگی روستایی یک فرد بومی است اما متأسفانه شاهد این هستیم که بسیاری از افراد غیر بومی اقدام به راه اندازی اقامتگاه می کنند و چون شناختی از این کار ندارند، هم کار ما را زیر سوال می برند هم خودشان به مشکل می خورند.
نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف