رمزگشایی از بازارسازی نفت با پالایشگاه فراسرزمینی

 





به گزارش خبرنگار نفت خبرگزاری برنا، به اعتقاد کارشناسان، «بازارسازی نفت» یکی از راهبردهای اصلی در بی‌اثر کردن تحریم نفتی و افزایش صادرات نفت ایران است که می‌تواند جریان صادرات نفت کشور را در برابرتحریم حفظ کند.

وی خاطرنشان کرد: هر چقدر به افزایش همکاری هایمان با پالایشگاه های فراسرزمینی بپردازیم، اثرگذاری تحریم ها را کم می کنیم. زیرا کشورهای دیگر به نفت ما وابسته می شوند و پالایشگاه هایشان طوری طراحی می شود که می تواند نفت ما را پالایش کند. به همین دلیل تحریم نفت کشورمان سخت می شود.

خط لوله نفت خطو لوله گاز سوآپ نفت سوآپ گاز

وی خاطر نشان کرد: به طور کلی، در شرایط فعلی باید از هر فرصتی برای همکاری با سایر کشورها در حوزه ی انرژی استفاده کنیم. ونزوئلا دارای بیش ترین منابع نفتی جهان است و احتمالاً  آخرین کشوری است که منابعش تمام می شود. بنابراین، همکاری با این کشور می تواند چشم انداز درازمدتی داشته باشد.

در همین راستا سعید میرترابی کارشناس انرژی در گفت وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری برنا درباره لزوم تبدیل نفت به فرآورده با هدف کاستن از خاصیت تحریم‌پذیری آن تصریح کرد: به دو صورت کشورها می توانند برای فروش نفت خود اقدام کنند. در اولین روش، نفت به صورت خام به فروش می رسد و در روش دوم، این ماده بر اثر پالایش به فرآورده تبدیل می شود و محصول نهایی به فروش می رسد.

نفت

میرترابی گفت: اقدامات وزارت نفت در رابطه با افزایش روابط در حوزه ی انرژی با ونزوئلا نیز قابل تقدیر است. این کشور دارای منابع عظیم نفتی است، اما نفتش بسیار سنگین است و برای پالایش نیاز به نفت سبک تری مانند نفت ایران دارد. همکاری با این کشور راه گریز خوبی برای خنثی سازی تحریم های نفتی است.

بخوانید:  رسانه آمریکایی مدعی احتمال دور جدیدی از مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی شد

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف


منبع

میرترابی خاطرنشان کرد: همکاری در بازسازی پالایشگاه های ازبکستان و استفاده از ظرفیت خالی این کشور جهت پالایش نفت خام ایران راهکاری برای خنثی سازی تحریم ها و افزایش فروش نفت کشورمان است. در برنامه ی همکاری ایران در حوزه ی انرژی با ازبکستان قرار است به صدور خدمات فنی و مهندسی بپردازیم که اقدام مثبتی به شمار می رود.

خط لوله نفت خطو لوله گاز سوآپ نفت سوآپ گاز

این کارشناس افزود: این سیاست مناسبی است که در کشور ما تا کنون مغفول مانده است. مزیت این روش این است که بازار دائمی برای فروشنده ی نفت ایجاد می شود. دلیلش این است که نفت با کیفیت های گوناگون تولید می شود و همه ی پالایشگاه ها نمی توانند انواع مختلف نفت ها را پالایش کنند. به همین دلیل همکاری در پالایشگاه های فراسرزمینی باعث می شود که خصوصیات آن پالایشگاه ها را طوری طرح ریزی کنیم که برای پالایش نفت ما مناسب باشد.

انتهای پیام/

این کارشناس ادامه داد: نفت خام دارای یک بازار یکپارچه است که معمولاً به لحاظ بین المللی رصد می شود. خطوط کشتیرانی مشخصی وجود دارد و نفتکش ها نیز از مسیرهای معینی عبور می کنند. تمامی این ها امکان تحریم فروش نفت را برای تحریم کنندگان تسهیل می کند. اما فرآورده های نفتی بازار متنوع تری دارند و فروش آن ها آسان تر است. برای فروش فرآورده ها نیازی به خطوط دریایی خاص و نفت کش های عظیم که قابل رصد هستند، نداریم.


آیا این خبر مفید بود؟

بخوانید:  اخبار آزمایشگاه‌های بیولوژیک نظامی آمریکا در اوکراین نگران کننده است

وی در ادامه گفت: تبدیل نفت به فرآورده نیاز به سرمایه گذاری های کلانی برای ایجاد تأسیسات پالایشگاهی دارد. به طور کلی قاعده ای وجود دارد که کشورهای فروشنده ی نفت حتی اگر تحت تحریم قرار نداشته باشند، به همکاری با کشورهای دیگر در زمینه ی پالایشگاهی می پردازند تا نفت خود را در کشورهای مقصد تبدیل به فرآورده کنند و بفروشند.

خط لوله نفت خطو لوله گاز سوآپ نفت سوآپ گاز

این کارشناس با اشاره به شرایط تحریمی کشور گفت: در شرایط فعلی تحریمی، افزایش روابط با کشورهای همسایه که ظرفیت خالی پالایشگاهی دارند می تواند به افزایش نفوذ سیاسی و اقتصادی کشورمان در منطقه بیانجامد و ارز آوری برایمان داشته باشد.