وی با بیان اینکه تب مالت در دام با عوارضی مانند سقط جنین، ناباروری، کاهش تولید و… همراه است، تاکید کرد: دامداران اگر مواردی از سقط جنین را در دامهای خود مشاهده کردند، حتما باید به مراکز دامپزشکی مراجعه کنند، چون یکی از اولین نشانههای ابتلا به تب مالت، سقط جنین در دام است.
همتی افزود: مخزن انتقال بیماری تب مالت که به بیماری هزار چهره معروف است، گاو و گوسفند است که افراد در تماس با این حیوانات یا مصرف فراورده های لبنی آلوده به بیماری مبتلا می شوند.
همتی ادامه داد: انواع لبنیاتی که با شیر آلوده تولید میشود، میکروب تب مالت را داشته و لبنیانی مانند پنیر، سرشیر، کره، بستنی و … خطرناکتر هستند.
همتی با بیان اینکه تب مالت انواع دام سبک و سنگین را درگیر میکند، گفت: با ابتلای دام به بیماری، میکروب آن تا پایان عمر در بدن دام باقی میماند.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: دامداران، دامپزشکان، دست اندرکاران خرید و فروش دام و افرادی که از فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه استفاده می کنند، در معرض خطر ابتلا به تب مالت قرار دارند.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به تب مالت توصیه می شود خانوادهها تا حد امکان لبنیات پاستوریزه استفاده کرده و در صورت استفاده از لبنیات سنتی، شیر را حتما به مدت حداقل پنج دقیقه بعد از رسیدن به مرحله قُل خوردن، جوشانده و پنیر را هم در آب نمک نگهداری کنند.
همتی مهمترین راههای کنترل بیماری تب مالت را واکسیناسیون دامهای سبک و سنگین، بهسازی و ضدعفونی جایگاه های نگهداری دام، رعایت ضوابط بهداشتی در تردد دام و … عنوان کرد.
وی یادآور شد: اگر ترشحات زایمانی یا جنین تلف شده آلوده به بیماری تب مالت در اختیار سگ، گربه و حیوانات ولگرد قرار بگیرد، عامل بیماری چرخیده و احتمال شیوع بیماری بالا می رود.
همتی یکی دیگر از راه های انتقال بیماری را کشتار غیرمجاز دام عنوان کرد و افزود: احتمال انتقال بیماری از طریق دام های بیماری که به صورت غیرمجاز کشتار می شود به انسان وجود دارد.